Der er sket noget vildt!

Mandlig pædagog

12391378_10153506797368432_8915401238742233460_n

Når folk spørger hvad jeg laver og jeg siger, “jeg læser til pædagog”. Er den respons jeg oftest får; “nårh, så du vil gerne arbejde med unge kriminelle?”

“Øh, nej det vil jeg ikke”

“Okay, så du skal være i SFO?”

“Øh nej, jeg vil gerne arbejde i en vuggestue” 

“Haha, så du vil gerne skifte lortebleer hele dagen?”

“Ja”

Det er i hvert fald en del af jobbet, men lur mig om der ikke er lorteogaver på alle jobs. I vuggestuen er lorteopgaverne bare forbundet med en god mulighed for kvalitetstid med hver enkelt barn. Ja, gu’ fanden lugter det af lort, men det vænner man sig til. Det er det eneste tidspunkt man har alene med det barn og det eneste tidspunkt man har den fulde opmærksomhed. Det er her der kan dannes en stærk relation, når der er ro på og nærkontakt. Men bleskift er ikke grundet til at jeg gerne vil arbejde i vuggestue, det er bare en del, som man skal huske at udnytte og få det bedste ud af, for der er potentiale i lortet. 

Børn er i vuggestue i en periode på ca. 2 år. I de 2 år sker der en vanvittig udvikling med dem. Når barnet startet kan det måske lige akkurat side selv og når det stopper kan det gå, løbe, hoppe, tale, måske bruger de ikke ble længere, måske sover de ikke til middag længere. Det er vildt imponerende så hurtigt det går og så meget der sker. 

Tænk sig at jeg kan være med til at hjælpe børnene i den udvikling. Være med når de tager deres første skridt, være med til at lære dem at tale (lære dem nye ord😜) og vigtigst af alt være med til at give dem en sjov og hyggelig dag. 

Det er mange timer de skal tilbringe i vuggestuen og det bliver min fornemmeste opgave at prøve at give dem tryghed, omsorg, de bedste forudsætninger for læring og sidst men absolut ikke mindst, grineflip! 

De skal grine, vi skal grine! Det handler om at have det sjovt, for hvis man har der sjovt, så er alting bare nemmere!

Og til sidst vil jeg bare lige sige, børn skal krammes og det skal krammes meget, de skal sidde på skødet og de skal ha’ et kys på panden hvis de er kede af det.

4 kommentarer

  • Tak skal du have! Sådan et indlæg/opråb/bidrag er bare guf 😄 Jeg glæder mig til at høre mere fra dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inger Marie

    Du er hermed
    ansat i min vuggestue.(hvis jeg havde en)
    “Det er i lordet guldet findes” det vidste alkymisterne😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Liv i Hytten

      Mange tak Inger Marie.
      Jeg er først færdiguddannet næste sommer, så du har et års tid til at få fat i en vuggestue.
      Spøg til side. Tak for de fine ord.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er sket noget vildt!