Jeg kysser ikke mit barn

Barnets første sygedag


Barnets første sygedag (det er godt det ikke bliver tager bogstaveligt! Hvad skulle man så gøre når den er brugt?)

Liv har i løbet af weekenden, fået sig en noget larmende vejrtrækning og en træls hoste (og nogle, mere, trætte forældre).
Så Liv og jeg er blevet hjemme, så hun kunne blive lyttet på af en læge.

Liv har næsten lige skiftet læge, så det er kun anden gang i dette lægehus. Liv skiftede læge pga. at hendes sidste læge fik skræmt hende fra sans og samling, så bare vi nævnede lægen blev hun ked af det. Lægen fik også æren af alle de første vacciner, som Liv har fået igennem de første par år (ikke flere end andre børn, men det er også rigeligt). Med alle de stik i Livs lækre lår, havde lægen også alle odds imod sig, for at opbygge en god relation. Men hun gjorde heller intet for det. Tværtimod. Hun var virkelig dårlig til små børn. Der var ikke meget fis og ballade, det var bare business. Hvilket resulterede i en fuldstændig ulykkelig Liv, bare hun så lægen.
Så det er altid spændende at tage Liv med til læge.

Livs første møde med den nye læge var et hit og hun fik en giraf med hjem, så da jeg fortalte hende, i morges, at hun skulle til lægen i dag, var hun klar. “Læs Barbapapa” sagde hun, det var der i venteværelset. Ja det kunne jeg knap nok huske.
“Måske mig få et dyr”, det kunne jeg så ikke love hende, for vi skulle til åben konsultation. Der var derfor ingen garanti for hvilken læge vi kom ind til.

Liv i venteværelset, resulterede i at bogHylden blev tømt og så kom der en læge ud (ikke hende vi var inde ved sidst), “Grethe!” Ingen reagerede. “Liv Greve!” Nårh ja det er os.
Med den gamle læge i baghovedet, var jeg sgu lidt spændt på hvad der nu skulle ske. Der er det heldigt at at Liv er sejere end mig. For der var bare ingenting. Lægen lyttede på hendes ryg og hendes mave, og roste Livs sommerfugleTatoveringer på mavsen.
Lægen skulle kigge Liv i munden og Liv åbner bare munden. Ikke noget pis. Jeg er imponeret!
Heldigvis fik hun lige en flodhest med på vejen ud af døren!
Turen gik så til apoteket efter astmatisk-bronkitis-spray og tilhørende maske (spacer). “Ja det bliver 20 kroner og 15 øre”. Ja bare på beløbet tak. Jeg tænkte, så må masken bare følge med når man kommer spray. Der skulle min tankestrøm så være stoppet og vi skulle være gået. Så høre jeg mig selv spørge, “følger masken bare med?” Damen bag disken; “Nårh nej. Godt du sagde det. Det bliver 360 kr.”
Følelsen af at være en ærlig mand er da dejlig, men jeg kan da ikke lade være med at tænke “så lær dog at holde din kæft Jonas!” Men selvfølgelig, hvis det virker på Liv er det jo ligemeget.

Så nu har Liv altså fået maske og medicin som hun skal have efter behov. Det skal vi fører skema over og så vende tilbage til lægen for en snak om videre forløb.

img_5511 img_5512

Det er ikke muligt at lave astmaTest på en toårig, derfor skal vi teste om medicinen virker.
Så måske har Liv astmatisk bronkitis (astma betyder åndenød, bronkitis betyder en irritationstilstand i luftrørene), måske har hun ikke. Lige nu sover hun middagslur og hoster hvert 10. min. Så der er i hvert fald noget der ikke er som det skal være.

Masken blev først lige testet på Dukke Hanne og efterfølgende kunne Liv sagtens klare den, helt stillesiddende i ti vejtrækniger👏🏼

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kysser ikke mit barn