Eksperiment: Søndag uden mobil.

Mandlig pædagog vol. 2

12391378_10153506797368432_8915401238742233460_n

På dr.dk kan man i dag læse at “ligebehandlingsnævnet slår fast, at børnehaver ikke må opdele arbejdsopgaver efter køn”.

Det var dog helt fantastisk. Det er utroligt at det er nødvendigt at der skal laves lov om det overhovedet, men det er et heldigt udfald det så har fået.
Det er en gammel diskussion at gå ind i, men ikke desto mindre aktuel, endnu. Jeg har lidt svært ved, hvor jeg skal starte, men jeg det fylder meget i hovedet på mig, så nu skriver jeg noget alligevel.

Jeg startede som medhjælper i en børnehave, kort tid efter at jeg havde set Thomas Vinterbergs film, Jagten. Det var en dårlig ide. Så blev jeg da først nervøs.

Jeg tænker meget over hvad jeg gør, når jeg er i en institution. Jeg prøver, alt hvad jeg kan, ikke at lade mig påvirke af skrækhistorierne, for jeg er ikke den klamme pædofile, som jeg føler at alt den snak om særregler, anklager mig og alle andre mænd for at være. Jeg har en masse kærlighed og jeg har nok til alle børn og det kommer til udtryk i at går i børnehøjde for at lege, jeg giver den omsorg der er nødvendig og det gælder også at tørre røv og give en krammer, for begge de ting er lige så naturlige og uskyldige.

Særregler er til for at beskytte børn og voksne. Nej de er med til at øge afstanden mellem mennesker. Jeg arbejdede engang i en SFO, hvor jeg efter noget tid fik at vide at børn der går i SFO er for gamle til at sidde på skødet, så det gør vi ikke. Den regel er lavet til mænd, det blev ikke sagt, men det er jeg sikker på. Børn i 0. 1. 0g 2. klasse er ikke for gamle til at sidde på skødet. Det er hyggeligt, det giver tryghed og det er med til at styrke relationer. Det er heldigvis det eneste jeg har oplevet og det er ingenting i forhold til hvad der ellers ar været regler om. Det er bare stadig for meget.

Artiklen fra dr.dk skrev kun om at særregler er forbudt i børnehaver, jeg håber virkelig at det også gælder vuggestuer. Mænd er for mange små børn skræmmende nok i forvejen, bare ved at være mænd. Det hjælper bestemt ikke hvis de skal holde afstand og passe på i institutionerne. Igen, det øger afstanden mellem mennesker, mænd og børn.
Sidst jeg arbejde i vuggestue, var jeg ofte alene med 4-5 børn for at lege i et puderum. Ja det er rigtig nok, alene. Det eneste der var med det, var at det var rigtig hyggeligt. Der var endda også flere gange hvor jeg skiftede ble for lukket dør, fordi at det på de tidspunkter var mest praktisk at den dør var lukket. Det eneste der var med det, var at det intensiverede lugten af lort. Når jeg fortalte om det til andre er der flere der har spurgt, “turde du godt det?” Og et klart ja skal der lyde herfra, det tør jeg godt. For hvis jeg skal lave om på den jeg er og hele tiden gå og passe på, for at være sammen med børn, så skal jeg ikke være i en institution.
Små børn skal ha’ omsorg, for det er byggestenen til godt selvværd.

Jeg er en mand, men jeg er ikke ude på noget som helst andet end at få dine børn til at grine og ha’ det dejligt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksperiment: Søndag uden mobil.