Camilla er IKKE gravid (Endelig gravid igen)

NaturMission 2020

Min 2020 naturMission

Havde du snakket med mig for 5 år siden syntes jeg at natur og udeliv var en anelse opreklameret. Jeg anede ikke en skid om den natur vi har lige uden for vinduerne. Jeg grinede nok faktisk af dem der gik i fjällräv og vidste noget om fugle og planter. For hvad skulle jeg dog bruge det til? Jeg vidste jo godt hvor kød og grøntsager kom fra og det var da fint nok at gå en tur i skoven i ny og næ. 

Men så skete der det at jeg fik et job på Mosegården. Hvilket gjorde at jeg mærkede, på egen krop, hvor godt det er med frisk luft. Altså ungerne vinder vanvittig meget ved at være ude hele tiden. De bliver så rå, men de får også et kendskab til naturen og med dette kendskab får de også lysten til at passe på vores natur. Det gælder også mig. Min blomstrende (sjovt ik’) interesse for udelivet er udgangspunktet for min mission i 2020. Jeg skal have Liv med ud på tur, så meget som muligt.

Minimum 1 gang om ugen skal vi ud på tur. Det eneste krav er at vi kommer ud i naturen.


Jeg har pakket en turTaske med Lademanns Fugle atlas, Lademanns Dyr og vækster, gips til afstøbning, plastisposer til skrald og sidst, men absolut ikke mindst er der pakket snacks. Tasken er altid pakket og klar til at rykke ud.

Vi har, indtil nu, været på 6 naturTurer, og det bedste er at Liv gerne vil med. En dag hvor jeg hentede hende, en dag med heldagsRegn, var hun alligevel total klar på at komme afsted. 

Ikke nok med at hun gerne vil med på tur, så er hun begyndt at syntes det er spændende at kigge på fuglene i vores have, så for at gribe den interesse har jeg, idag, bygget et fodrebræt som kan stå ude på terrassen så det kan ses fra vores spisebord.

Mit fugleKendskab rækker ikke meget længere end til og med solsort, så her starter vi begge fra bunden og kan, sammen, opbygge et kendskab til fuglene. Eller det gælder så’n set det meste af det der er ude i naturen. Jeg har ikke meget viden omkring naturen, jeg har bare en kæmpe lyst til at være ude og til at lære mere om det. Så det er fantastisk at Liv og jeg kan lære sammen!

For jo mere vi kender vores natur desto mere har vi lyst til at passe på den!

Og jeg elsker! når Liv fortæller om noget vi har set, snakket om eller lært på én af vores turer. Eller når hun sidder og kigger ud af vinduet og pludselig “se far, der er en fugl” og rent faktisk også kan benævne hvilken fugl det er.

 

Sjovt ik’. At jeg kan gå fra ikke at gi’ en fjer for den natur vi har. Til at komme til at elske den og nu gøre alt for at jeg kan få videreført den begejstring over til Liv. Det er vist noget med at finde sin rette hylde. Min hylde var bare blevet gemt uden for.

#LiviNaturen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Camilla er IKKE gravid (Endelig gravid igen)