Opdragelse

Jeg prøver lige noget vildt😱

img_5309

Jeg vil så gerne være en person med skarpe holdninger til det ene og det andet, eller nok mere en med skarpe argumenter for det ene og det andet. Jeg er nok bare mere en type der lige mærker i maven om det er godt eller skidt. Hvis nogen så kommer med nogle gode pointer for det modsatte kunne det da også være at det egentlig var en god ide. Okay det lyder sgu ikke særlig sejt, but that’s me (var det en Anouk reference? Ja det var det).
Jeg kan mærke om det føles rigtigt eller forkert, men jeg tænker ikke i argumenter, hvilket ellers er ret så brugbart😬

Men man skal jo starte et sted. Så her kommer nogle holdninger til pædagogUddannelsen på VIA University College, Campus C, Aarhus.

Jeg syntes det er underligt at man, på en uddannelse, der nærmest kun bygger på relationer mellem mennesker og ikke mindst relationen mellem pædagogen (mig) og brugerne (børn), at jeg om mindre end tre måneder (😬 – stressFjæs) skal til praktikPrøve, som skal beståes for at jeg kan få godkendt min sidste praktik.
Det blev vidst lidt langt…. men anyways, så er der til den prøve, to ud tre mennesker, som ALDRIG har set mig i samspil med et barn. De skal bedømme mine evner, som pædagog, ud fra 10 siders ord. Selvfølgelig har jeg mit vidne med, i form af min vejleder fra pratikstedet, men jeg kan dumpe på at ha’ skrevet noget rod og ikke puttet nok teori på det jeg gør.
Og nej, jeg er ikke glad for teori, men jeg får super meget ros (jantelov, kig væk) ude i institutionen. De har sågar snakket om at fastansætte mig efter endt uddannelse, så noget kan jeg da, men det ser censor og skolevejleder jo aldrig. Min vejleder fra skolen kommer endda ikke ud og ser institutionen. Sidst jeg var i praktik, kom han trods alt lige ud og var i huset i 30 minutter. Det er sparet væk, så nu skal vi holde, den samme slags møde, over skype😱
Ja ja, jeg ved godt at det ikke kan lade sig gøre at de skal komme ud og observere på alle 250 studerende, men jeg syntes det er vanvittigt at pædagoger bliver bedømt på skriftlige opgaver, når man kan være en vanvittig dygtig pædagog uden lige at kunne koble alt op på noget en klog kvinde/mand engang har sagt.

Og lige hurtigt, så er det noget pis at være i praktik hen over sommerferien! Når man starter i praktik 1. juni, så har man 1 lille måned til at lære huset at kende og så går der sommerferiestemning i hytten. Hvilket betyder at alle “normale” grupper, opdelinger, samlinger og lign. ophører. Så går der 2 måneder med folk og børn på sommerferie, og så har man halvdelen af sin praktik tilbage. Så er der manglende vejledning, igen pga. forskudt sommerferie…

Lidt holdning fra mig. Hej…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdragelse